Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Kurabiye

Tuzlu simit kurabiye, tuzlu kurabiye hamurundan yapılan ve simit şeklinde hazırlanan, susamla kaplanmış bir kurabiye türüdür. Tuzlu simit kurabiye farklı şekillerde yapılabilir. Kurabiye hamurundan parçalar koparılarak elle yuvarlanıp, kalem şeklinde silindir yapılıp simit gibi birleştirilebilir veya hamur merdane ile açılıp çay bardağı ve şişe kapağı ile kesilerek yuvarlak şekil verilebilir. Çay bardağı ile kesildiğinde ölçüler aynı olacağı için simitler daha düzgün ve eşit olur. Tuzlu simit kurabiye, gevrek ve ağızda dağılan bir yapıya sahiptir. Çay yanında çok beğenilen ve aranan bir kurabiyedir. Yapılışı oldukça kolaydır ve uygun şekilde saklandığında uzun süre taze kalır.

Tuzlu Simit Kurabiye Malzemeleri

  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Üzeri İçin

  • Susam

Tuzlu Simit Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bekletin. Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyun. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Yumurtanın beyazını ayrı bir kaseye alarak daha sonra kurabiyelerin üzerine sürmek için bir kenara ayırın. Kalan yumurta sarısını ve sirkeyi yoğurma kabına ekleyin ve karıştırın.

Unu ayrı bir kapta eleyerek havalandırın. Elenen unun içine kabartma tozunu ekleyin ve harmanlayın. Yoğurma kabındaki malzemeye pudra şekeri ve tuz ekleyerek yoğurun. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru iyice yoğurarak ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru toparlayarak üzerini örtün ve yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve dört parçaya bölerek merdane ile açın. Açtığınız hamur çok ince olmamalıdır; yaklaşık bir cm kalınlığında olmalıdır. Hamuru açtıktan sonra küçük boy bir çay bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Daha sonra küçük bir plastik şişe kapağı ile bu yuvarlak hamurun tam ortasından bastırarak tekrar yuvarlak şekil çıkarın. Bu şekilde dışta kalan daire şeklindeki halka simit şeklini alır. Kalan hamurları tekrar yoğurarak aynı şekilde açın ve simit şekli verin. Bu yöntemle hamuru ziyan etmeden kullanabilirsiniz.

Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin. Daha önce ayırdığınız yumurta akını alın ve susamı ayrı bir kaseye koyun. Hazırladığınız tuzlu simit halkalarını önce yumurta akına, ardından susama bulayarak tepsiye yerleştirin. Bütün simitleri aynı şekilde hazırlayarak aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirilmelidir. Pişen tuzlu simit kurabiyeleri fırından çıkarıp servise hazırlayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tuzlu Susamlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Susamlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Peynirli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Peynirli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri