Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
25 Haziran 2024

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Misafirler ve Aile İçin Özel Lezzetler

Eve gelen misafirleriniz ve aileniz için özel lezzetler bulmak, her bireyin amaçladığı önemli görevlerden biridir. Yemek dışında, çay saatleri için hazırlanan çeşitli tarifler de oldukça önemlidir. Misafirlerimiz için hazırlayacağımız çeşitli sunumlar, göz doldurmasının yanında lezzetleriyle de misafirlerinizin hem gözlerine hem de damak tatlarına hitap eder. Bugün sizler için harika bir tuzlu kurabiye tarifi hazırladık: Ağızda dağılan tuzlu kurabiye. Çay saatleriniz için kurtarıcı olacak bu çok lezzetli kurabiyeye bayılacaksınız. Yumuşak, hemen ağızda dağılan kıyır kıyır haliyle tadına bakan herkesin hayranlığını uyandıracak olan bu lezzeti, tarif defterinden silmeye kıyamayacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiye, çabuk temin edilebilen malzeme listesiyle sizlere ekonomik bir lezzet sunacak. Ev ekonomisi, günümüz şartlarında çok gerekli bir uygulamadır. Bu gibi tariflerle hem lezzetli tariflerden ödün vermeden güzel yiyeceklerden mahrum kalmaz hem de az kullanılan malzemeyle ev ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Ev masraflarında mutfağın en fazla harcama yaptığımız bölüm olduğunu düşünürsek, düşük maliyetli tarifler yaparak bu masrafı düşürebilirsiniz. Neyse, lafı fazla uzatmadan sizleri bahsettiğimiz bu harika tarifle buluşturalım. Bakalım bu enfes kurabiye nasıl yapılıyormuş.

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 çay kaşığı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı, susam ve çörekotu

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak margarini ve yağı elinizde iyice yoğurun ki margarin yumuşasın. Daha sonra un dışında diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Malzemeler birbirine iyice karıştığında 3 su bardağı unu azar azar ekleyin. Bu tarifte normal su bardağıyla tam 3 su bardağı alıyor, 3 su bardağından eksik ya da fazla koymayın. Ele yapışmayan ama oldukça da yumuşak bir hamur kıvamı olacak. Hamurunuzu dilerseniz yuvarlak klasik kurabiye şekli dilerseniz de farklı şekiller vererek kurabiyenizi oluşturun. Tepsiye dizin. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotunu kurabiyelerin üzerine serpin. 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından ilk çıkardığınızda oldukça yumuşak olan bu tuzlu kurabiye, soğuduktan sonra sertleşecek ve normal kurabiye formunu alacaktır. Çay saatlerinizde cankurtaran olacak bu kurabiye tarifine siz yaparken, sevdikleriniz yerken bayılacaksınız. Bu kurabiyeyi her zaman güvenle yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

Haber Bülteni