Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
22 Haziran 2024

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır

Tuzlu kurabiye, özellikle sabah kahvaltılarının en büyük kurtarıcısıdır. Yemesi keyifli ve lezzetli olmasının yanı sıra yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Tuzlu kurabiye, en hafif ve en lezzetli kurabiye tarifleri arasında yer alır. Günlerinizin, misafirliklerinizin ve evinizin vazgeçilmez bir lezzeti olmaya aday bu tarif, daha önce yediğiniz tuzlu kurabiye tatlarını size unutturacak. Birçok hamur işinin aksine hem yapımı pratik hem de hüner sergilemek isteyenler için ideal olan tuzlu kurabiyenin nasıl yapıldığını gelin birlikte inceleyelim.

Tuzlu Kurabiye İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş, yaklaşık 25°C)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı kadar limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
  • Alabildiği kadar un
  • Susam ya da çörek otu

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Büyükçe bir kabın içine 1 su bardağı sıvı yağı, 1 paket margarini, limon suyunu, 2 yumurta akını, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyup homojen bir karışım olana kadar karıştıralım. Üzerine unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim. Tam bir un ölçüsü vermediğimiz için unun ayarına dikkat etmeliyiz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeliyiz. Çünkü tam bir un ölçüsü verdiğimizde sıvı olan malzemelerin kalitesi ve boyutları değişeceği için istediğimiz kıvamda bir hamur her zaman elde edemeyebiliriz. Size vereceğimiz en sağlıklı ayar, her zaman kullanılan kulak memesi kıvamı olacaktır. İstenilen kıvamda hamur elde etmekte çok fazla zorluk çekiyorsanız, hamur işi yapmaktan vazgeçmeyin. Bir süre sonra göreceksiniz ki elinizin ayarı oturmuş ve istenilen kıvamda hamur yapmaya başlamışsınız.

Fırın tepsisini yağlayalım veya yağlı kağıt kullanalım. Ben yağlı kağıdı sıklıkla tercih ediyorum. Hem yaptığım malzemeler tepsiye yapışmıyor hem yağdan tasarruf etmiş oluyorum hem de tepsim daha temiz kalıyor. Tepsimizi yağladıktan sonra istenilen şekiller verilerek kurabiyeler tepsiye dizilir. Üstüne daha önce sarılarını ve beyazlarını ayırdığımız yumurtaların sarıları hazırlanmış kurabiyelerin üstüne sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Genelde 20-25 dakika süren bu işlem sonucunda tuzlu kurabiyelerimiz hazır olur. Hem yapımı kolay hem de lezzeti yerinde olan tuzlu kurabiyelerimiz servise hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tuzlu kurabiyeler, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Örneğin, hamurun içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, kurabiyelerin üzerini süslemek için haşhaş tohumu, susam veya çörek otu kullanabilirsiniz. Bu malzemeler, kurabiyelere hem farklı bir tat hem de görsel bir güzellik katacaktır. Tuzlu kurabiyeleri hava almayan kaplarda saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri