Pudra Şekerli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un (kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağını bir kase içerisinde pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Daha sonra üzerine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyerek malzemeleri homojen bir şekilde birleştirin.
- Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbı veya bir bardak yardımıyla hamurdan şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyelerin üzerine pişirmeden önce susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
- Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kurabiyeleri pişerken kontrol etmekte fayda var.
Not:
- Bu tarifteki tuzlu ve tatlı dengesi, pudra şekerinin hafifliği ile uyum sağlar. İsteğe bağlı olarak tuz miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
|