Minik tarçınlı kurabiye nasıl yapılır? tarifi nedir?

Mis kokulu tarçın notalarıyla çay saatlerinizi şenlendirecek minik kurabiyeler hazırlamak için harika bir rehber. Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasından fırından alınacak altın rengine kadar tüm püf noktaları bu tarifte bulacaksınız.

23 Kasım 2025

Minik Tarçınlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
  • Kuru malzemeleri yavaş yavaş yaş karışıma ekleyip yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın veya minik toplar yapıp hafifçe bastırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 10-12 dakika veya kenarları hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

İpuçları:


  • Kurabiyeler pişerken fazla yayılmasın isterseniz 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra hava geçirmez kapta saklayın.
  • Üzerini erimiş çikolata veya pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;