Margarinsiz elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye sevenler için margarinsiz, sıvı yağ ile hazırlanan hafif bir tarif. İçindeki tarçınlı elma dolgusu ve ceviz katkısıyla geleneksel lezzeti modern bir dokunuşla buluşturan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Margarinsiz Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek veya zeytinyağı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

İç Harcı İçin:


  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle iç harç için elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tavaya alıp şeker ve tarçınla birlikte kavurun. Elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak ceviz ekleyip soğumaya bırakın.
  • Kurabiye hamuru için bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamını kontrol ederek ilave edin.
  • Hamuru tezgaha alıp hafifçe un serperek açabileceğiniz kıvama getirin.
  • Hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Bir bardak veya kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekiller çıkarın.
  • Yarısının üzerine hazırladığınız elmalı iç harçtan bir tatlı kaşığı koyun.
  • Diğer yuvarlakları üzerine kapatıp kenarlarını hafifçe bastırarak yapıştırın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
  • Elmalı iç harcı soğuk olursa kurabiyelerin şekli daha kolay bozulmaz.
  • Kurabiyelerin üzerine pişirmeden önce yumurta sarısı sürüp tarçın serpebilirsiniz.
  • Fırın sıcaklığı farklılık gösterebilir, bu yüzden kurabiyeleri kontrollü pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;