Kakao ıslak kurabiye nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Damaklarda iz bırakan yumuşak dokusu ve yoğun kakao aromasıyla, bu ıslak kurabiyeler çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, fırından çıkar çıkmaz kakao-pudra şekeri karışımıyla kaplanan kurabiyelerin eşsiz lezzet sırrını paylaşıyor.
Kakao Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Süt, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırıp üzerlerine bulayın.
- Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!
|