İrmikli Tatlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: pudra şekeri veya hindistan cevizi
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına irmik, un, pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeleri bir kaşık yardımıyla homojen şekilde karıştırın.
- Karışıma sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip, elinizle yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birleşip, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur çok kuru kalırsa birkaç damla su ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, avuç içinde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin. İsterseniz çatalla üzerine desen yapabilirsiniz.
- Kurabiyeleri önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırınların ısı performansına göre süre değişebilir, bu yüzden kontrollü pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken pudra şekeri veya hindistan cevizi ile kaplayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeleri sıcakken şekere bulamak daha iyi yapışmasını sağlar.
- İrmiğin taze olması, kurabiyelerin daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
Not: Bu tarif yaklaşık 20-25 adet kurabiye çıkar. Afiyet olsun!
|