Dışı hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için harika bir seçenek: Hindistan cevizinin aromasıyla zenginleşen, dışı çıtır içi yumuşacık kurabiyeler. Bu tarif, hem görünüşü hem de lezzetiyle özel günlerde veya çay saatlerinde sofraları şenlendirecek.

22 Kasım 2025

Dışı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (dış kaplama için)

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak top şekli verin.
  • Hindistan cevizine bulayarak her tarafını kaplayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra üzerleri yumuşak görünebilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Hindistan cevizini daha lezzetli hale getirmek için hafifçe kavurabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;