Çikolatalı anne kurabiyesi nasıl yapılır, tarifi nedir?

Çikolata parçacıklarıyla zenginleşen, yumuşak dokulu anne kurabiyeleri için pratik bir rehber. Tereyağının oda sıcaklığında bekletilmesinden pişirme süresine kadar tüm püf noktalarıyla bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek lezzetli atıştırmalıklar hazırlamanızı sağlayacak.

23 Kasım 2025

Çikolatalı Anne Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş bitter çikolata veya çikolata parçacıkları
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Son olarak rendelenmiş çikolatayı ekleyip hamura yedirin.
  • Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  • 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın, soğumaya bırakın ve servis yapın.

İpuçları:


  • Çikolata yerine beyaz çikolata veya fındık parçacıkları kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir, kenarlar hafif kızarınca fırından alın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;