Tereyağı veya isteğe göre margarin hangisini kullanacaksak oda sıcaklığında bekleterek yumuşatalım. Tuzlu minikler hamurunu rahat yoğuracağımız derin ve geniş bir kap alalım. Bu kabın içine yumurtanın beyazını alalım ve sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayıralım. Yumurta akının üzerine yumuşamış tereyağı koyup karıştıralım. Sıvı yağ ve sirke ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
Daha sonra içine toz şeker, mahlep, tuz, kırmızı toz biber, kabartma tozu ve çörek otu ekleyip karıştıralım. Son olarak da unu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamur hazır olunca üzerine temiz ve nemli bir bez örtüp yaklaşık olarak yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. Hamurumuz dinlenince buzdolabından çıkartıp küçük parçalar kopartalım. Küçük parçaları elle yuvarlayarak şekil verelim. İsteğe göre kurabiye kalıpları ile de şekil verilebilir. Tuzlu minikler hamurunun hepsine şekil verdikten sonra üzerine pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine alınır. Üzerlerine fırça yardımı ile yumurta arısı sürülür. Daha önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. Çok çabuk pişeceği için fırının ayarını düşük ısıda ve kısa süreye ayarlamalıyız. Tuzlu miniklerin üzeri kızarınca pişmiş olur. Tuzlu minikler servise hazırdır.
Afiyet olsun.