Büyükçe bir kabın içine 1 su bardağı sıvı yağı, 1 paket margarini, limon suyunu, iki yumurta akını, bir tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşı tuzu koyup homojen bir karışım olana kadar karıştıralım. Üzerine unu bir paket kabartma tozunu ilave edelim tam bir un ölçüsü vermediğimiz için unun ayarına dikkat etmeliyiz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un koymalıyız. Çünkü tam bir un ayarı verdiğimizde sıvı olan malzemelerin kalitesi ve boyutları değişeceği gibi istediğimiz ayarda bir hamur her zaman elde edemeyebiliriz.
Size vereceğimiz en sağlıklı ayar her zaman kullanılan kulak memesi kıvamı olacaktır. İstenilen ayarda hamur elde etmekte çok fazla zorluk çekiyorsanız hamur işi yapmaktan vazgeçmeyin bir süre sonra göreceksiniz ki elinizin ayarı oturmuş ve istenilen kıvam da hamur yapmaya başladığınızı göreceksiniz. Fırın tepsisini yağlayalım veya yağlı kâğıt kullanalım ben yağlı kâğıdı sıklıkla tercih ediyorum. Hem yapmış olduğum malzemeler tepsiye yapışmıyor hem yağdan tasarruf etmiş oluyorum hem de tepsim daha temiz kalıyor. Tepsimizi yağladıktan sonra istenilen şekiller verilerek kurabiyeler tepsiye dizilir. Üstüne daha önce sarılarını ve beyazlarını ayırdığımız yumurtaların sarıları hazırlamış olduğumuz kurabiyelerin üstüne sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik ya da 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir genelde 20-25 dk süre gelen bu işlem sonucunda tuzlu kurabiyelerimiz hazır. Hem yapımı kolay hem de lezzeti yerinde olan tuzlu kurabiyelerimiz servise hazır şimdiden afiyet olsun.