İlk olarak hamur yoğurma kabınıza 1 paket margarini koyuyoruz. Ancak margarini bir gün önceden oda sıcaklığında bekletmeniz gerekmektedir. Buzdolabında beklettiğiniz margarini malzemelerinizle karıştırabilmeniz mümkün olmayacaktır. Daha sonra toz şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip biraz yoğurmanız gerekir. Daha sonra sıvı yağ ve sirkeyi de ekleyerek biraz daha yoğurun. Sonra 4 su bardağı unu da ekleyerek tekrar yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa yavaş yavaş biraz daha un ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuz tam olarak elinize yapışmayacak haline geldiğinde merdane yardımıyla biraz kalın olacak şekilde açın.
Açtığınız hamuru kurabiye kalıpları ile şekillendirdikten sonra fırın kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanmak yerine merdane ile açılmamış haldeyken hamurunuzdan küçük parçalar alarak farklı şekiller de verebilirsiniz. Dilerseniz
Kolay Tuzlu Kurabiye hamurunuza yuvarlak şekiller verebileceğiniz gibi dilerseniz elinizle tek yönde yuvarlayarak uzatıp küçük simit şeklini de verebilirsiniz. Şekil verme işlemi bittikten sonra fırça yardımıyla kurabiyelerinize yumurta sarısını ince bir tabaka halinde sürün. Daha sonra yumurta sarısı sürdüğünüz kurabiyelere çörek otu ve susam da serpiştirerek daha önce 170 derecede ısıtılmış olan fırınımıza koyuyoruz. Kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz ve soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.