Portakallı dilimli kurabiye nasıl yapılır?
Mis gibi portakal kokulu, yumuşacık kıvamıyla çay saatlerinizi şenlendirecek dilimli kurabiyeler hazırlamak için bu tarif tam size göre. Tereyağının aromasıyla portakalın ferahlığını birleştiren bu nefis tatlı, basit malzemelerle evde kolayca yapılabiliyor.
Portakallı Dilimli Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyin.
- Un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin, yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün, her birini silindir şekline getirin.
- Streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları
- Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısmını rendelememeye dikkat edin.
- Kurabiyelerin üzerine piştikten sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.
|