Ispanaklı Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ıspanak püresi (haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tutam tuz
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, ıspanakları haşlayıp blender ile püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kabında un, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyin.
- Soğuyan ıspanak püresini de ekleyip tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin, üzeri hafif kızardığında fırından alın.
- Kurabiyeler pişerken, şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın, kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
- Servis yapmadan önce oda sıcaklığında dinlendirin.
Not: Ispanaklı ıslak kurabiyeler, hem besleyici hem de lezzetli bir atıştırmalıktır. Şerbet oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
|