Beyaz ıslak kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Mis gibi tereyağı kokulu, şerbetin lezzetini içine çekmiş yumuşacık kurabiyeler... Bu tarifte, geleneksel tatlımızın en sevilen çeşitlerinden beyaz ıslak kurabiyenin tüm inceliklerini bulacaksınız. Hindistan cevizli veya antep fıstıklı versiyonuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu nefis tatlı, adım adım anlatımıyla sofralarınızı süslemeye hazır.
Beyaz Islak Kurabiye TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Kurabiye hamuru için; tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın. 3. Vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince fırından alın. 7. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın. Şerbeti iyice çekmesi için 1-2 dakika bekletin. 8. Şerbetli kurabiyeleri bir servis tabağına alın ve üzerlerine hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı serpin. 9. Kurabiyeleri servis etmeden önce şerbetin iyice çekmesi için bir süre bekletin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |



.webp)
