Tuzlu susamlı kurabiye, pastane ve fırınlarda sıklıkla karşılaşılan bir kurabiye çeşididir. Özellikle aniden gelecek bir misafir varsa çayın yanında ikram edilmek üzere tercih edilir. Tarifte belirtildiği üzere bir tuzlu susamlı kurabiye yaptım ve gerçekten pastanelerdekilerini aratmayacak bir tada ulaştım. Ağızda kolayca dağılabilen aynı zamanda hafif bir atıştırmalık oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu yazıda sizlerle tuzlu susamlı kurabiye için gereken malzemeler ile yapımından bahsedeceğim. Kolay gelsin.
TUZLU SUSAMLI KURABİYE.
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
5 çay kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı silme tuz
3,5 su bardağı un
İsteğe bağlı olarak 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Tuzlu susamlı kurabiyeyi yapmak için ilk olarak süt, sıvıyağ, tuz, şeker ve margarini yoğurma kabında birlikte karıştırın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Sonrasında 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alarak simit şekli verin. Üstüne yumurta sarısı sürerek, susama bulayın. Daha sonra tepsiye dizerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Artık tuzlu susamlı kurabiyeyi servise sunabilirsiniz.