{ "title": "Tuzlu Simit Kurabiye", "image": "https://www.tuzlukurabiye.gen.tr/images/tuzlu-simit-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 13:38:40", "author": "Aköz", "article": [ { "article": "Tuzlu simit kurabiye, tuzlu kurabiye hamuru hazırlanıp simit şekli verilerek yapılan susamlı bir kurabiye tarifidir. Tuzlu simit farklı şekillerde yapılabilir. Kurabiye hamurundan parça kopartıp elle yuvarlanıp, kalem şeklinde silindir yapılıp simit gibi birleştirilebilir ya da bu tarifte ki gibi merdane ile açılıp çay bardağı ve şişe kapağı ile kesilerek de yuvarlak şekil verilebilir. Çay bardağı ile kesilerek yapıldığında ölçüler aynı olacağı için simitler daha düzgün ve eşit olur. Tuzlu simit kurabiye gevrek ve ağızda dağılan bir tuzlu tarifidir. Çay yanında çok beğenilen ve aranılan bir kurabiyedir. Yapılış olarak da kolay yapılır ve uygun şekilde saklanıldığı zaman uzun süre taze kalır.

Tuzlu Simit Kurabiye Malzemeleri
Üzeri için
Tuzlu Simit Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarini bir daha önceden buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletmemiz gerekir. Derin ve geniş bir yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarin koyulur. Margarinin üzerine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Yumurtanın beyazı ayrı bir kâse içine alınarak daha sonra tuzlu simit kurabiyenin üzerine sürmek için bir kenara ayrılır. Yumurtanın kalan sarısı ve sirke hamur malzemesine eklenir ve karıştırılır.

Un ayrı bir kap içine elenerek havalanması sağlanır. Elenen unun içine kabartma tozu eklenir ve harmanlanır. Yoğurma kabındaki malzemeye pudra şekeri ve tuz da eklenerek yoğrulur. Son olarak da unu azar azar ilave ederek bir taraftan da yoğurmaya devam edelim. Unun hepsini birden eklersek hamurun kıvamını ayarlamak daha zor olur. Hamuru iyice yoğurarak ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Tuzlu simit kurabiye hamuru yoğrulunca toparlanarak üzeri örtülür ve yaklaşık olarak bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Tuzlu simit kurabiye hamuru buzdolabından çıkartılır ve dört parçaya bölünerek merdane ile açılır. Açılan hamur çok ince olmamalıdır. Yaklaşık olarak bir cm. Kalınlığında olmalıdır. Hamur açıldıktan sonra küçük boy bir çay bardağı ile hamura bastırarak, yuvarlak şekiller çıkartılır. Daha sonra da küçük bir plastik şişe kapağı ile bu yuvarlak hamurun tam ortasından bastırarak tekrar yuvarlak şekilde çıkartılır. Dışta kalan daire şeklindeki halka simit şeklini alır. Daha sonra geri kalan hamurları da açarak aynı şekilde simit oluşturulur. Şekillerden arta kalan hamurları tekrara yuvarlayarak yine açıp simit şekli oluşturalım. Bu şekilde yaparak hiç hamur ziyan etmeyelim.

Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serelim. Daha önceden bir kâse içinde ayırdığımız yumurta akını alalım. Susamı da ayrı bir kâse içine alalım. Hazırladığımız tuzlu simit halkalarını ilk olarak yumurta akına daha sonra da susama bulayalım ve tepsiye yerleştirelim. Bütün simitleri aynı şekilde yaparak aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta yaklaşık olarak 30 dakika pişirelim. Tuzlu simit kurabiyenin üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirilir. Pişen tuzlu simit kurabiyeler fırında çıkartılıp servise hazırlanır.

Afiyet olsun.
" } ] }