{ "title": "Tatlı Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.tuzlukurabiye.gen.tr/images/tatli-tuzlu-kurabiye.gif", "date": "22.01.2024 01:14:07", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Tatlı Tuzlu Kurabiye, isminde olduğu gibi çelişkili değil. Tuzlu kurabiyeye benzer bir tadı vardır. Yine kurabiyeye ismini veren tatlılıkta hissedilebilecek ölçüdedir. Gelecek konuk hazırlığı içerisinde olanlar için harika bir çeşittir. Kolay kolay bayatlamaz ve derin dondurucuda saklanabilir. Atıştırmayı huy edinmiş kişilere harika bir seçim olabilir. Ana sınıfına giden öğrencilerin beslenme çantalarında tok tutacak bir hamur işidir. Çayı boş içmeyi sevmeyenlere ise harika bir çay arkadaşıdır. Kahvaltı sofralarına dahil edilebilir. Ara öğünler için atıştırmalık olabilir.

Tatlı Tuzlu Kurabiye İçin malzemeleri
Tatlı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini cam bir yoğurma kabının içerisine koyalım. Kabın içerisine sıvı yağ, tuz, şeker ve yumurtanın sadece sarısını koyalım. Kurabiye hamurunun son malzemeleri olan kabartma tozu ile unu da ilave edip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Bu esnada koyduğumuz un az gelmişse hamur ele yapışır. Bu yüzden un ilavesi yapmakta bir sakınca yok. Hamuru iyece yoğuralım ve yağlı kâğıt serili fırın temsisine şekillendirerek sıralayalım. Bu işlemi hamurun tamamı bitinceye kadar devam ettirelim. Şekillendirmiş olduğumuz kurabiyelerin üzerine yumurtanın akını sürelim ve haşhaş serpelim. Pişmeye hazır hale getirmiş olduğumuz kurabiyeleri 200 derecede ısıtılmış olan fırına koyalım. Kurabiyelerin pişme süresi 30 dakikadır. Renkleri pembeleşen kurabiyeler pişmiş demektir. Pişen kurabiyeleri dikkatlice servis kabına alalım. Tatlı Tuzlu Kurabiye servise hazırdır.
Afiyet olsun.
" } ] }