{ "title": "Pastane Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.tuzlukurabiye.gen.tr/images/pastane-tuzlu-kurabiye.gif", "date": "19.01.2024 06:26:15", "author": "Menzure", "article": [ { "article": "Pastane Tuzlu Kurabiye çeşitleri her zaman misafirlerinize sunabileceğiniz enfes tatlar arasında yer alır. Ağızda dağılan bu kurabiyeleri evde yaptığınıza inandırmanız da çok zor olacaktır. Çocuklarınıza dışarıda hazırlanmış yiyeceklerden yedirmek istemiyor ve misafirlerinize elinizle hazırladığınız kurabiyeleri ikram etmek istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemeniz gerekiyor.

Pastane Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Üzeri için
Pastane Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak margarini, sıvı yağı, üzüm sirkesini, şekeri, tuzu ve mahlebi hamur yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Daha sonra kabarta tozunu ve bir miktar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Un eklerken önce az az ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye çalışın. Hamurunuz elinize yapışmayacak bir hale gelene kadar un eklemeye devam edebilirsiniz. Daha sonra hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak dilediğiniz gibi şekiller verebilirsiniz. Tam bir yuvarlak yapabileceğiniz gibi elinizle uzun ince bir hamur yapıp iki ucunu birleştirerek de çevirebilirsiniz. Böylelikle tüm hamurlarınızı yağlı kâğıt serilmiş tepsinize dizin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında Pastane Tuzlu Kurabiye çeşitlerinizin üzeri kızarana kadar pişirin. Çok fazla kızarmamasına dikkat edin değilse fazla pişmesi kurabiyelerin acı olmasına neden olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }