{ "title": "Mahlepli Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.tuzlukurabiye.gen.tr/images/mahlepli-tuzlu-kurabiye.gif", "date": "19.01.2024 20:52:35", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Mahlepli tuzlu kurabiye, dayanılmaz kokusu ve damakta bıraktı enfes lezzet ile pek çok bayanın favorileri arasına girecek niteliktedir. Özellikle mahlep, tuzlu kurabiye ve poğaça gibi tariflere çok yakışıyor. Fırında pişerken kokusunun tüm evi sarması ve fırından çıktığındaki albenisi kendine hayran bırakıyor. Eğer daha önce mahlepli tuzlu kurabiye tarifini hiç denemediyseniz işte size güzel bir fırsat.

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Mahlepli tuzlu kurabiye için derin bir karıştırma kabı alalım ve orta kısmına sıvı yağı, margarini ve yumurtaları (1 tanesinin sarısı hariç) kırıp parmak uçlarımız ile karıştıralım. Margarini yumuşattıktan sonra karıştırma kabına şeker, yoğurt, tuz, mahlep ve limon suyu ilave edip tekrar karıştırmaya devam edelim. Ardından unu yavaş, yavaş kabın içerisine ilave edip yoğuralım.

Yoğurduğumuz hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasında sağlayalım. Akabinde hamurun üzerine bir tülbent örtelim ve 5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve un serpiştirip tezgâhın üzerine alalım. Bezelediğimiz hamurlardan bir tanesini tezgâhın üzerine alıp parmak uçlarımız ile yuvarlayalım. Hamur çubuk görünümü aldığında mahlepli tuzlu kurabiyeye şekil verelim. Bu aşama da şekil vermek tamamen siz göz zevkinize kalmıştır. Ancak uzattığımız hamuru ikiye katlayıp tekrar yuvarlayabilirsiniz.

Bu şekil, klasik tuzlu kurabiye şeklidir ve görsellik olarak da çok sevilir. Şekil verdiğimiz mahlepli tuzlu kurabiyelerin üzerlerine önceden ayırdığımız bir tane yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim. Ardından fırın tepsisine dizelim ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Arzu ederseniz yumurta sarısını kurabiyeler tepsideyken de sürebilirsiniz. Yeteri sürede pişen kurabiyeleri tepsiden bir spatula vasıtasıyla çıkartıp servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }