{ "title": "Kolay Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.tuzlukurabiye.gen.tr/images/kolay-tuzlu-kurabiye.gif", "date": "19.01.2024 20:51:49", "author": "Uztay", "article": [ { "article": "Kolay Tuzlu Kurabiye özellikle her bayanın tarif defterinde bulunması gereken tatlar arasında yer alır. Pastanelerden aldığınız tuzlu kurabiyeleri evinizde yapabilmenize olanak sağlayan bu tarif sayesinde çay ya da meyve suyunun yanında hem misafirleriniz için hem de aileniz için nefis atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Ancak her ne kadar kolay hazırlanabilir bir tarif olsa da kurabiyeleri hazırlarken bazı konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kolay Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Kolay Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamur yoğurma kabınıza 1 paket margarini koyuyoruz. Ancak margarini bir gün önceden oda sıcaklığında bekletmeniz gerekmektedir. Buzdolabında beklettiğiniz margarini malzemelerinizle karıştırabilmeniz mümkün olmayacaktır. Daha sonra toz şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip biraz yoğurmanız gerekir. Daha sonra sıvı yağ ve sirkeyi de ekleyerek biraz daha yoğurun. Sonra 4 su bardağı unu da ekleyerek tekrar yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa yavaş yavaş biraz daha un ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuz tam olarak elinize yapışmayacak haline geldiğinde merdane yardımıyla biraz kalın olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru kurabiye kalıpları ile şekillendirdikten sonra fırın kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanmak yerine merdane ile açılmamış haldeyken hamurunuzdan küçük parçalar alarak farklı şekiller de verebilirsiniz. Dilerseniz Kolay Tuzlu Kurabiye hamurunuza yuvarlak şekiller verebileceğiniz gibi dilerseniz elinizle tek yönde yuvarlayarak uzatıp küçük simit şeklini de verebilirsiniz. Şekil verme işlemi bittikten sonra fırça yardımıyla kurabiyelerinize yumurta sarısını ince bir tabaka halinde sürün. Daha sonra yumurta sarısı sürdüğünüz kurabiyelere çörek otu ve susam da serpiştirerek daha önce 170 derecede ısıtılmış olan fırınımıza koyuyoruz. Kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz ve soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }